Objekt & Dockteaterkurs 2020

Välkomna till en helgkurs i objekt- och dockteater med dockteaterkonstnären Lisa Björkström.

Kursinformation

Helgkurs
30 och 31 maj, kl 10-16
Lokal: Skånegatan 63

Pris: kommer
Kursledare: Lisa Björkström

Objekt- och dockteater

Kursen kommer att bestå av en kortare teoretisk del och en längre praktisk del.

  • Teoridelen innehåller introduktion i de olika dockteaterteknikerna och dockspelsteori, grundprinciperna för hur olika dockor/objekt kommer till liv, samt kort dockteaterhistorik.
  • Under den praktiska delen kommer vi att göra olika övningar som går ut på att bekanta sig med de olika dockteaterteknikerna och spelteknikerna, att få förståelse för hur man ger liv i en docka/objekt och undersöka dockspelarens roll. Vi kommer också göra enkla övningsdockor och få tid till ett mindre eget arbete.


Förkunskaper
Kursen riktar sig till yrkesverksamma skådespelare som vill bredda sin kompetens, eller för dig med en förberedande teaterutbildning eller som har förvärvat likvärdiga kunskaper genom praktiskt arbete.

Kursledare
Lisa Björkström är frilansande dockmakare, dockspelare, scenograf och animatör. Hon arbetar främst med scenkonst och film, men även med utställningar och som pedagog. Hon är utbildad bl.a. via Dramatiska Institutets 3-åriga dockteaterutbildning samt deras magisterår till barnprogramproducent i radio- och tv. Hon har varit anställd av bl.a. Boulevardteatern, Stockholms Stadsteater/Marionetteatern, Vadstena-Akademien, Dockteatern Tittut, Stockholms Dramatiska Högskola, Stockholms Konstnärliga Högskola,  Scenkonstmuseet, Riksutställningar mfl.
LÄS MER

Lisa Björkström

Anmälan

Klicka på knappen Anmälan så öppnas ett Google formulär där du fyller i dina uppgifter, Vi tar emot anmälningar löpande. 
OBS! Om du inte vill skriva personnummer ber vi dig att ringa till oss på 08-22 15 10. Informationen kommer att lämnas till läraren samt ABF.

Vid  frågor mejla kurser@boulevardteatern.se
Vi tar emot anmälningar löpande.

Bokningsregler

Anmälan är bindande om den inte återtas enligt reglerna om ångerrätt. Det innebär att du kan ångra din anmälan genom att sända oss ett meddelande inom 14 dagar efter att vi har bekräftat anmälan.
Vid avbruten påbörjad kurs är du skyldig att betala hela kursavgiften. Vi betalar dock tillbaka 75% av avgiften vid sjukdom, styrkt med läkarintyg.