Om Jakob Stefansson

Utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm 1994-1998.

Har arbetat som skådespelare på Stockholms Stadsteater, Dramaten, Orionteatern och Riksteatern mfl. Medverkat i bland annat "Skuggpojkarna" av Lars Norén, "Påsk", "Hamlet", "Trettondagsafton", "Den Inbillade sjuke" och "Alice i underlandet". Under 2008 verksam på Regionteatern i Växjö och medverkade där i "Stjärnan över Lappland" av Staffan Göthe och uruppsättningen av "Fem gånger Gud" av Jonas Hassen Khemiri. På senare år ägnat åt barn- och ungdomsteater på Teater Tre. Bland annat i egen text och medverkan monologen "Den blå ön".

Kurspresentation:

Grundblocket: Övningar som syftar till samarbetsförmåga, självständigt skapande och utrymme åt sceniska möten. Även övningar och improvisationer för att få tillgång till sig själv och driva viljor. Stort fokus ligger på processen och det kollektiva arbetet. Grundblocket ägnas till stor del av improvisationer men också kortare duoscener av nutida dramatiker.

I slutet av första terminen, Produktionsblocket: En pjäs repeteras fram från kollationering till premiär och tre offentliga föreställningar spelas.

Under termin två Monologblocket; där var och en får en text (nyskriven eller klassisk) att arbeta med. Även detta är ett kollektivt arbete där eleverna deltar i varandras processer.

Vidare under termin två har vi Shakespeareblocket där vi kommer i kontakt med blankversen genom praktiskt arbete med scener ur Shakespeares dramatik.